
| Термін придатності | 14.12.2027 |
| Номер партії | YT20251215 |
Сквалан
Сквален - є природним компонентом шкірного бар'єру, точніше, гідроліпідної плівки шкіри. Squalane (Polysynlane) отриманий шляхом гідрування сквалену від нашого постачальника повністю повторює хімічну структуру власного сквалану шкіри, тому дуже добре та ефективно поглинається шкірою.
Polysynlane — це запатентована торгова марка високоочищеного гідрогенізованого поліізобутену, який часто називають синтетичним або рослинним аналогом сквалану за його ідентичні органолептичні властивості.
Технічні характеристики:
INCI: Hydrogenated Polyisobutene
CAS number: 68937-10-0
EC number: 614-796-8
Зовнішній вигляд: безбарвна, повністю прозора, однорідна масляниста рідина
Запах: без запаху
Чистота:
Хімічна формула (C4H8)n (суміш гідрогенізованих олігомерів ізобутену)
Молекулярна маса ~320 – 450 г/моль
Розчинність: розчиняється в жирах, косметичних оліях (мінеральних та натуральних), силіконах та ліпофільних емолентах. Абсолютно нерозчинний у воді, гліцерині та етиловому спирті.
Рекомендоване дозування: від 1% до 50%
Синоніми: Polysynlane, Hydrogenated Polyisobutene, гідрогенізований поліізобутен, синтетичний сквалан, Polysynlane Lite, рідкий ланолін (в окремих специфікаціях).
Термін придатності: 14 грудня 2027 року
Країна походження: Китай
Що краще сквален чи сквалан і чим вони відрізняються
Особливість сквалену C30H50 — наявність шести подвійних зв'язків. Саме вони роблять його біологічно активним, але нестабільним. Під впливом кисню, ультрафіолету, високої температури, сквален швидко окиснюється з утворенням пероксидів та інших продуктів окиснення.
| Характеристика | Сквален (Squalene) | Сквалан (Squalane) |
| Хімічна формула | C₃₀H₅₀ | C₃₀H₆₂ |
| Насиченість | Ненасичений вуглеводень | Насичений вуглеводень |
| Стабільність | Низька | Дуже висока |
| Стійкість до окиснення | Легко окиснюється | Практично не окиснюється |
| Використання в косметиці | Рідко в чистому вигляді | Дуже часто |
| Термін придатності формул | Скорочує | Подовжує |
Сквалан отримують шляхом гідрування сквалену. У процесі подвійні зв'язки насичуються воднем, тому молекула стає дуже стабільною.
Переваги сквалану в косметиці:
Тому майже всі сучасні косметичні продукти використовують саме сквалан.- стабільніший під час зберігання;
- не потребує потужної антиоксидантної системи;
- менше ризику зміни запаху та кольору формули;
- краще підходить для продуктів із тривалим терміном придатності.

Для чого використовують Сквалан
Сквалан та його близькі хімічні аналоги мають широке застосування завдяки своїй повній біосумісності, стабільності та нетоксичності.
У фармацевтиці та медицині
Сквалан високого ступеня очищення використовується як підсилювач ефективності у виробництві деяких вакцин (наприклад, проти грипу). Також він є основою для створення лікувальних дерматологічних мазей, засобів для загоєння ран та опіків, оскільки він прискорює регенерацію тканин.
У високоточному машинобудуванні
Сквалан служить мастилом для точних оптичних приладів та годинникових механізмів, оскільки він не густішає, не випаровується та не окислюється з часом.
Як працює Сквалан в косметиці
Він природним компонентом нашого шкірного сала (себуму), де його частка становить близько 10-12%. Саме тому шкіра сприймає його як «свого».
- Відновлення ліпідного бар'єру. Він миттєво вбудовується в пошкоджений ліпідний шар шкіри, «ремонтуючи» його.
- Запобігання зневодненню (ТЕВВ). Сквалан створює на поверхні епідермісу невідчутну дихаючу плівку, яка блокує випаровування вологи (трансепідермальну втрату води), зберігаючи шкіру зволоженою.
- Пом'якшення та гладкість. Засіб швидко усуває лущення, шорсткість та сухість, роблячи шкіру атласною на дотик.
- Транспортний засіб (енхансер). Завдяки високій спорідненості зі шкірою, сквалан допомагає іншим активним компонентам (вітамінам, пептидам) проникати у глибокі шари епідермісу.
- Некомедогенність. Він не забиває пори, що робить його ідеальним вибором навіть для догляду за жирною та схильною до акне шкірою.

Чому виробники косметики обирають сквалан (POLYSYNLANE)?
Технологи та бренди обирають Polysynlane як альтернативу класичному оливковому сквалану через низку суттєвих переваг:
- абсолютна стабільність;
- бездоганні сенсорні характеристики;
- гіпоалергенність.
На відміну від натуральних олій та сквалену, POLYSYNLANE не схильний до окислення. Він не прогіркне в готовому кремі, не змінить колір чи запах продукту навіть при тривалому зберіганні або під впливом сонячних променів. Він забезпечує ефект «сухої олії» — легко розподіляється, швидко вбирається і залишає після себе відчуття надзвичайної м'якості без масного блиску. Цей емолент є абсолютно нейтральним. Він не викликає подразнень, що дозволяє використовувати його в дитячій косметиці (0+) та засобах для ультрачутливої або пошкодженої шкіри.
В які косметичні засоби додають сквалан
У косметичній індустрії його можна зустріти у різних форматах.
- Легкі емульсії, флюїди, сироватки: 1% – 5%.
- Поживні креми, нічні маски, дитяча косметика: 5% – 15%.
- Масажні олії, безводні бальзами: 10% – 50%.
- Декоративна косметика (блиски для губ, помади, тональні креми): до 30% (чудово диспергує пігменти).
В 2010 році Pubmed опублікував результати рандомізованого, подвійного сліпого дослідження (на одну половину обличчя наносили крем з фулереном, на іншу — просто сквалан) за участю 23 японських жінок (середній вік ~39 років). Як результат ми побачили, що чистий сквалан сам по собі є чудовою зволожувальною базою, яка покращує текстуру шкіри. А в поєднанні з іншими активами значно покращує дію активу та результат.
Основні технологічні рекомендації для виготовлення косметики з POLYSYNLANE
Polysynlane є дуже «дружнім» та простим у роботі інгредієнтом для технолога:
Термостабільність
Компонент повністю термостабільний. Його можна нагрівати разом з іншими оліями та емульгаторами і більше без втрати властивостей. Безпечна температура від 15°C до 85°C
Діапазон pH
Стабільний у будь-якому косметичному діапазоні pH (від кислих пілінгів до лужних засобів).
Розчинність та введення
Це легка масляниста речовина, повністю нерозчинна у воді, але відмінно розчиняється в оліях, ефірі та ацетоні. У косметиці він легко змішується з жирними кислотами та мінеральними чи рослинними оліями. Розчиняється в ефірі та ацетоні. Додається звичайною тонкою цівкою під час змішування жирної фази, як у гарячих, так і в холодних процесах.
Сумісність з іншими інгредієнтами
За своєю хімічною природою це насичений вуглеводень. Він є хімічно інертним — тобто не вступає в реакції з іншими компонентами, не руйнує їх і не змінює їхніх властивостей. Це робить його одним із найбезпечніших та найпростіших у роботі базових компонентів.
Сумісність з ліпідами (жировою фазою)
POLYSYNLANE ідеально змішується у будь-яких пропорціях з натуральними рослинними оліями (жожоба, макадамія, ши тощо), силіконами, синтетичними емолентами, косметичними восками (бджолиний, карнаубський, канделільський) та баттерами.
Сумісність з активними компонентами (активами)
Оскільки Polysynlane інертний, він є ідеальним фізіологічним носієм для «примхливих» та нестабільних активів, таких як Ретинол (вітамін А), вітамін С(виступає емолентом в емульсії), кислоти (AHA, BHA, PHA), пептиди та коензим Q10.
Сумісність із сонцезахисними фільтрами (UV-фільтрами)
Він чудово сумісний як з фізичними фільтрами (діоксид титану, оксид цинку), допомагаючи рівномірно розподілити їх на шкірі без білих розводів, так і з хімічними фільтрами. Polysynlane не руйнується під дією ультрафіолету, що робить його ідеальним для літньої SPF-косметики.
Сумісність з емульгаторами та ПАР
Він не дестабілізує емульсії (як це іноді роблять деякі специфічні силікони чи активні олії). Сумісний з будь-якими типами емульгаторів (прямими О/В, зворотними В/О, ламелярними лецитиновими емульгаторами).
Сумісність з пігментами (декоративна косметика)
Polysynlane є прекрасним диспергатором для пігментів (оксидів заліза, міки). Він допомагає рівномірно змочувати та розподіляти кольорові пігменти в тональних кремах, помадах та блисках для губ, запобігаючи їхньому осіданню.

Поради щодо рецептури косметики з скваланом
POLYSYNLANE — це ліпофільна (жиророзчинна) речовина. Тому він завжди вводиться в жирну (олійну) фазу продукту. Можна вводити при гарячому способі (класичні емульсії: креми, молочко, маски) та при холодному способі (без нагрівання).
Як ввести squalane в безводні продукти (олії для обличчя/тіла, сироватки на олійній основі)? Змішується при кімнатній температурі до отримання однорідного прозорого розчину.
Як ввести в тверді безводні продукти (бальзами для губ, помади, баттери для тіла)? Тут потрібне плавлення твердих компонентів. Тому воски (бджолиний, канделільський) та тверді масла (ши, кокос) кладуть у ємність та додайте Polysynlane. Нагрівають на водяній бані до повного розплавлення восків (~75°C – 80°C), перемішайте до однорідності, додайте віддушки/активи при охолодженні та розлийте у форми чи тару.
Робота з пігментами (тональні засоби, блиски для губ, помади)
Завдяки своїй здатності змочувати пігменти, Polysynlane використовують для створення пігментних паст. Для цього змішайте порошкові пігменти (міку, оксиди заліза, діоксид титану) з Polysynlane та перетріть їх (наприклад, на трьохвалковому млині або за допомогою ступки/міксера) до отримання однорідної кольорової пасти без грудочок. Після цього вводьте цю пасту в основну рецептуру.
---
Купити squalane високої якості ви можете в нашому магазині. Ми пропонуємо зручне фасування для домашніх експериментів та професійного виробництва!


-500x500.png)






-500x500.jpg)
















